Heidi Jansen - Werk en zingeving

Van succes naar betekenis


Werk en Zingeving

Waarom is werk zó belangrijk voor ons?

En waarom worden we er zo vaak niet gelukkig van?

Een filosofisch, vrolijk en zelfs troostend boek voor mensen die op zoek zijn naar een andere kijk op succes in hun werk. Wist je dat werk niet altijd zo belangrijk was? En kun je het je voorstellen, een geslaagd leven zonder succes?

Kritiek op het succesvertoog

Werk is een belangrijke bron van zingeving, maar veranderingen op de arbeidsmarkt en het feit dat we voortdurend met elkaar in concurrentie zijn, tasten ons gevoel van zin aan. Wie ondernemend, autonoom en succesvol is telt mee. Dat ideaalbeeld stuurt ons gedrag, maar heeft een prijs.

Van succes naar betekenis

Werken wordt er niet leuker op en voor velen wordt het onmogelijk om mee te doen. We hebben andere zienswijzen nodig om met plezier te kunnen blijven werken. Als we de jacht op succes vervangen door de zoektocht naar betekenis kan er wellicht iets veranderen.

De schrijver

Heidi Jansen (1963) is loopbaanadviseur en is ruim vijfentwintig jaar in gesprek met mensen over hun werk. Ze heeft sinds 1994 een eigen praktijk voor 'loopbaanadvies en levenskunst' en begeleidde mensen uit uiteenlopende organisaties bij het vinden van werk dat bij hen past. Ze studeerde Spiritual Care aan de Rijksuniversiteit Groningen

om meer te begrijpen over hoe mensen zin geven aan het leven.

Loopbaanspel

Weet je dat er ook een Loopbaanspel is van Heidi Jansen? Daarmee kun je onderzoeken welk werk bij je past. Kijk voor meer informatie op www.uitgeverijbries.nl.


Het boek werk en zingeving van Heidi Jansen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Heidi Jansen boeken - Werk en zingeving
ISBN 9789462662810
PAGINA’S 168
VERSCHENEN 06-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Bries
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van Heidi Jansen