Harriet Hofstede - Seksueel misbruik, wegkijken of weten hoe het werkt?

Een boek voor jongeren en de volwassenen om hen heen


Je hoopt het zelf nooit mee te maken. Toch komt het veel voor. Als je weet hoe misbruikers werken, helpt dat om seksueel misbruik in de kring van mensen om je heen sneller te herkennen.

Het helpt om jezelf scherp te houden. Of om vrienden of vriendinnen te helpen die eenzaam en in de war raken door het web van schuld en schaamte dat langzaam om hen heen is opgebouwd.

Seksueel misbruik komt overal voor. Op school, op de voetbalclub, op de hockeytraining, binnen de familie. Misbruikers willen dat je het geheimhoudt. Dat is in hun belang. Ze verzinnen trucs die ma-ken dat slachtoffers zich zélf schuldig voelen. Of ze zorgen ervoor dat slachtoffers niet geloofd wor-den.

Weet hoe plegers van misbruik manipuleren en wat hun werkwijze is. Lees dit boek en leer uit de ervaringen van andere jongeren.

Boaz: "Toen ik las hoe misbruikers te werk gaan, viel alles als puzzelstukjes in elkaar. Ik heb jaren lang gedacht dat er met mij iets mis was. Nu ik snap hoe ik gemanipuleerd ben, snap ik ook hoe het mij kon overkomen. Ik vind eigenlijk dat iedereen dit zou moeten weten!

Noah: "Misbruikers weten wat ze doen. Nu wij nog!"

Harriet Hofstede is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Zij werkt met misbruikte kinderen en jonge-ren. De verhalen in dit boek zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen maar zo veranderd dat je de jongeren niet meer kunt herkennen.

NBD Biblion

Recensie door Drs. Marion Welling

Geschreven voor omstanders en slachtoffers van seksueel misbruik. Elk jaar worden 62.000 kinderen seksueel misbruikt. Het duurt gemiddeld 22 weken voordat slachtoffers iets vertellen over wat ze hebben meegemaakt. Meestal is dat tegen een vriend of vriendin. De eerste reactie daarop is essentieel. Dit boek biedt informatie hoe je als omstander kunt reageren op (vermoedens van) seksueel misbruik. Het beschrijft hoe plegers slachtoffers manipuleren om hen te misbruiken en ervoor te zorgen dat ze zich schuldig voelen. Dat is ook de reden dat sommige slachtoffers er nooit over praten. En dat terwijl praten vaak de enige manier is om het misbruik te stoppen en hulp te organiseren. Aan de hand van praktijkverhalen wordt een veelvoud van concrete tips, weetjes en waarschuwingen gegeven voor zowel slachtoffers als omstanders. Harriet Hofstede is orthopedagoge en gz-psychologe en werkt met misbruikte kinderen en jongeren. De verhalen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen.


Het boek seksueel misbruik, wegkijken of weten hoe het werkt? van Harriet Hofstede is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Harriet Hofstede boeken - Seksueel misbruik, wegkijken of weten hoe het werkt?
ISBN 9789082633511
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 17-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Thoeris, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel