Harrie Meinen - Zoek het even lekker zelf uit

Uitdagende opdrachten om te leren plannen


Intelligente en (hoog)begaafde kinderen vervelen zich regelmatig op school. Met de extra opdrachten in dit boek zoeken leerlingen van groep 7 en 8 het even lekker zelf uit. Ze ontwerpen een doolhof, leren Japans rekenen en knutselen tangramdieren. Aan de hand van meer dan 40 vrolijke, uiteenlopende opdrachten trainen ze belangrijke executieve functies.

Leren plannen

Intelligente kinderen krijgen naast de reguliere lesstof vaak aanvullende en moeilijkere lesstof aangeboden. Deze opdrachten hebben ze vaak snel af, en daardoor hoeven ze voor hun extra werk geen planning te maken. De opdrachten in dit boek, Huzzels, zijn niet alleen uitdagend, maar stimuleren de leerlingen ook in iets wat veel intelligente kinderen lastig vinden: plannen en evalueren.

Hoe werkt de methode Huzzel?

Uit de overzichtelijke lijst van Huzzels zoekt de leerkracht een passende Huzzel. De kind kan aan de slag met de opdracht en stelt zelf een werkplan op. Hoeveel tijd denkt het nodig te hebben? Welke dagen in de week zal het aan de opdracht werken? In het werkplan neemt het ook evaluatiemomenten op zodat het samen met de leerkracht stilstaat en bespreekt of het tevreden is.

Over de schrijver

Harrie Meinen is veertig jaar werkzaam in het basisonderwijs, onder meer als Remedial Teacher en Intern Begeleider. Hij is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en het begeleiden van kinderen met gedragsproblemen. Meinen werkte als schrijver aan vele onderwijstools.


Het boek zoek het even lekker zelf uit van Harrie Meinen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,25 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Harrie Meinen boeken - Zoek het even lekker zelf uit
ISBN 9789024407699
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 10-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,25
Bestel