Harm van der Gaag - Wie het niet weet, mag het zeggen

In de spreekkamer van de filosofische praktijk


Wat gebeurt er in de spreekkamer van een filosofische praktijk? Wie gaat daar naartoe voor een serie gesprekken? Wat is het verschil met psychotherapie? Moet je veel van filosofie weten om er iets aan te hebben?

In dit boek, dat als manifest van een jong ambacht mag gelden, beschrijft Harm van der Gaag de werkwijze die hij in tien jaar praktijkvoering ontwikkelde. Daarbij staat de vraag centraal, niet als middel, maar als doel. In de vraag, niet in het antwoord, schuilt wijsheid.

Het boek bevat voorbeelddialogen, uitleg en bespiegelingen. Zo verschijnt een manier van denken en van spreken die teruggaat tot Socrates en die nu opnieuw vorm krijgt: als filosofie in de praktijk.

Harm van der Gaag studeerde filosofie in Utrecht en opende daar in 2004 de deuren van zijn filosofische praktijk. Naast de gesprekken met cliënten is hij werkzaam als hoofddocent van de beroepsopleiding tot filosofisch practicus aan de ISVW.


Het boek wie het niet weet, mag het zeggen van Harm van der Gaag is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Harm van der Gaag boeken - Wie het niet weet, mag het zeggen
ISBN 9789491693199
PAGINA’S 128
VERSCHENEN 30-12-2013
DRUK 4e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER ISVW Uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Harm van der Gaag