Harm van der Gaag, Jeroen Geurts - Een reusachtig schip

Dialoog over leiderschap en democratie


In Een reusachtig schip onderzoeken filosoof Harm van der Gaag en neurowetenschapper Jeroen Geurts de begrippen 'leiderschap' en 'democratie'. Wat bedoelen we met die aantrekkelijke woorden? Er worden talloze trainingen in leiderschap aangeboden, maar is leiderschap eigenlijk wel te leren? En dan de democratie: die wordt bijna elke dag heilig verklaard, maar is dat nog terecht als gevaarlijke populisten via de stembus aan de macht komen? Tijdens een verblijf in een Duits hotel met een bijzondere geschiedenis discussiëren de twee vrienden over deze vragen en verkennen ze de verbanden tussen beide thema's. De verschillen van inzicht zijn levensgroot. Maar ze zijn het wél eens over de grote waarde van de dialoog.

Harm van der Gaag (1967) studeerde wijsbegeerte in Utrecht. Hij voert sinds 2004 een filosofische praktijk en onderwijst zijn methode van socratische een-op-eencounseling aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Jeroen Geurts (1978) is hoogleraar en hoofd van de afdeling Anatomie & Neurowetenschappen aan VU medisch centrum te Amsterdam. Eerder schreven zij Het zingende paard. Een dialoog over voortreffelijkheid.

Over Het zingende paard:

'Een schoolvoorbeeld van de socratische dialoog.'

TROUW ****Harm van der Gaag, Jeroen Geurts boeken - Een reusachtig schip

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789044633283
PAGINA’S 40
VERSCHENEN 22-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
FORMAAT EPUB zonder DRM
TAAL Nederlands
UITGEVER Prometheus
LEVERING direct te downloaden
  8,99
Bestel

Andere boeken van Harm van der Gaag, Jeroen Geurts