Harm van der Gaag, Jeroen Geurts - Een reusachtig schip

Een dialoog over leiderschap en democratie


In Een reusachtig schip onderzoeken filosoof Harm van der Gaag en neurowetenschapper Jeroen Geurts de begrippen 'leiderschap' en 'democratie'. Wat bedoelen we met die aantrekkelijke woorden? Er worden talloze trainingen in leiderschap aangeboden, maar is leiderschap eigenlijk wel te leren? En dan de democratie: die wordt bijna elke dag heilig verklaard, maar is dat nog terecht als gevaarlijke populisten via de stembus aan de macht komen? Tijdens een verblijf in een Duits hotel met een bijzondere geschiedenis discussiëren de twee vrienden over deze vragen en verkennen ze de verbanden tussen beide thema's. De verschillen van inzicht zijn levensgroot. Maar ze zijn het wél eens over de grote waarde van de dialoog.

Harm van der Gaag (1967) studeerde wijsbegeerte in Utrecht. Hij voert sinds 2004 een filosofische praktijk en onderwijst zijn methode van socratische een-op-eencounseling aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Jeroen Geurts (1978) is hoogleraar en hoofd van de afdeling Anatomie & Neurowetenschappen aan VU medisch centrum te Amsterdam. Eerder schreven zij Het zingende paard. Een dialoog over voortreffelijkheid.

Over Het zingende paard:

'Een schoolvoorbeeld van de socratische dialoog.'

TROUW ****


Het boek een reusachtig schip van Harm van der Gaag, Jeroen Geurts is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Harm van der Gaag, Jeroen Geurts boeken - Een reusachtig schip
ISBN 9789044633276
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 21-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Prometheus
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van Harm van der Gaag, Jeroen Geurts