Hans Visser - Wieteke van Dort

Schetsen uit een Nederlands-Indische familie


Ik ben een kind van twee culturen

Kind van de zon, kind van de kou

Terwijl ik veel van beide hou

Sta ik soms tussen twee vuren

Dat zal mijn leven lang wel duren

Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral 'een kind van twee culturen'. Dankzij haar creatie van de Indische Tante Lien ziet menigeen in haar een ambassadrice van Indisch Nederland. Ze komt voor uit twee families die het negentiende-eeuwse Holland verlieten, hopend op een betere toekomst op Java. Dit boek schetst hun levens en die van de daarop volgende generaties. Ze zien het oude Indië meer Europees worden, ervaren de Japanse bezetting, ondergaan de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, doen gedwongen afstand van hun geboortegrond en bouwen daarmee een nieuw Nederlands leven op. Dat alles bepaalt leven en werk van Wieteke van Dort. Dat verhaal wordt verteld in relatie tot de geschiedenis van de ontwikkelingen in het theater en op T.V..

Auteur van het boek Hans Visser was kunstredacteur bij onder meer het Noordhollands Dagblad en de regionale dagbladen, aangesloten bij de GPD. Hij publiceerde de boeken Groeten van Java en Indië in Holland. Samen met André Breedland maakte hij het boek De glans van de eenvoud, een biografisch portret van André van Duin.

Het boek over Wieteke van Dort en haar familie wordt op zondagmiddag 21 oktober gepresenteerd in theater de Blinkerd in Schoorl tijdens het 35-jarig jubileum van uitgeverij Conserve samen met het boek Hier is zon, zee en zand - Schrijvers over Bergen en Schoorl - Van Nicolaas Beets tot Adriaan van Dis, samengesteld door Conserve-uitgever Kees de Bakker. Op dezelfde dag wordt de zesde Eline van Haarenprijs, voor de beste dichteres onder de 35 jaar, uitgereikt.


Het boek wieteke van dort van Hans Visser is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Recensies & Video’s over "Wieteke van Dort"

Hans Visser boeken - Wieteke van Dort
ISBN 9789054294665
PAGINA’S 388
VERSCHENEN 18-10-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Conserve, Uitgeverij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel

Andere boeken van Hans Visser