Hans van Dongen - Een jaar in de Auvergne

En af en toe in de Dordogne...


Een jaar in de Auvergne is een verslag van de manier waarop een oud-scheikundedocent en zijn echtgenote proberen een lang gekoesterde wens te realiseren.

Hans van Dongen en zijn vrouw Teddy zijn altijd al bijzonder gecharmeerd geweest van Frankrijk en besluiten na enig twijfelen in 2000 de knoop door te hakken en een huis in de Auvergne te kopen. Eerst doet het huis dienst als vakantiewoning, maar naarmate de verbouwing vordert begint het idee om zich daar definitief te vestigen steeds meer vorm aan te nemen.

In 2006 nemen zij een rigoureus besluit: zij zeggen allebei hun baan op om naar Frankrijk te verhuizen. Een geheel nieuwe wereld gaat voor hen open, maar het moge ook duidelijk zijn dat deze enorme carrièreswitch met de nodige ups en downs gepaard gaat.

Omdat zij regelmatig van de ene verbazing in de andere vallen, besluit Hans hun belevenissen op papier te zetten. Met de nodige humor beschrijft hij de verschillen tussen de twee volken, die op het eerste gezicht zo dichtbij elkaar liggen, maar ondertussen hemelsbreed verschillen.


Het boek een jaar in de auvergne van Hans van Dongen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Hans van Dongen boeken - Een jaar in de Auvergne
ISBN 9789461852144
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 26-04-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Grenzenloos
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel

Andere boeken van Hans van Dongen