Hans van Dongen - WIA, al 90 jaar de leukste voetbalclub van Rotterdam

De geschiedenis van een Rotterdamse voetbalclub

Op 5 mei 1927 werd WIA opgericht door een dominee uit Kralingen. De sportieve successen van WIA zijn beperkt. In 90 jaar werden ze soms kampioen, degradeerden ze vaker en gingen de meeste wedstrijden verloren. Tekenend is dat het grootste feest losbrak toen het eerste team ooit een beslissende degradatiewedstrijd won... Sportieve successen stonden bij WIA dus niet voorop.

WIA blonk echter wel uit op het sociale vlak. Niet voor niets heeft dit jubileumboek de ondertitel 'Al 90 jaar de leukste voetbalclub van Rotterdam'. WIA heeft altijd een zeer bloeiend verenigingsleven gehad, waar vriendschappen belangrijker waren dan sportieve prijzen.

Dit jubileumboek staat stil bij het roemruchte verleden van WIA. Naast een verslag van de historie lees je hier meer over de huidige zaalteams, legendarische feestavonden, internationale jeugdkampen, schaatswedstrijden, beroemde WIA-voetballers en nog veel meer.


Het boek wia, al 90 jaar de leukste voetbalclub van rotterdam van Hans van Dongen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Hans van Dongen boeken - WIA, al 90 jaar de leukste voetbalclub van Rotterdam
ISBN 9789491725036
VERSCHENEN 19-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Praesidio
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,00
Bestel