Hans van de Glind - De milde kracht van het zachte

Als Boeddha, Jezus en de Profeet verschijnen...


Ze kwamen in de donkerste nacht van de eenentwintigste eeuw terug. Was het op tijd? Moeder aarde kreunde van diepe pijn. Het beest van bot egoïsme en plat materialisme zat op de troon. Het angstig geloof van eigen volk eerst en ons geloof alleen werd alom gepredikt. Het kwaad zelf kreeg de macht, verduisterde het licht, verkilde de warmte, verstikte de koelde.

Drie ridders- of waren het koningen of profeten- verschenen op de heilige berg zoals eeuwen geleden. Eenvoudig, als herders gekleed. Hun gezichten lichtten op in het flakkerende licht van een houtvuur. Heilig vuur schitterde in hun ogen.

'Wat doen we nou?', vroeg Boeddha: 'Miljarden mensen zijn verdwaald, van het pad af'.

'Onze volgelingen doden elkaar en vernietigen de aarde. Wie weet er nog van vergeving en verzoening?', zuchtte de Profeet.

'Waar is onze liefde gebleven?', vroeg Jezus.

Ze luisterden naar de stilte van de nacht, hout knapte en siste in het vuur, vonken regenden omhoog. Uit het dal klonk angstig roepen van schapen, droevig janken van wolven. De mannen stonden op. Ze omhelsden elkaar, gingen hun eigen weg. Bergafwaarts. Naar de mensen toe.


Het boek de milde kracht van het zachte van Hans van de Glind is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Hans van de Glind boeken - De milde kracht van het zachte
ISBN 9789492421340
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 26-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Warven
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,50
Bestel

Andere boeken van Hans van de Glind