Hans Debel - Eeuwenoude teksten in een nieuw licht

De dode zeerollen, Qumran en de Bijbel


Over het boek:

Nu de Dode Zeerollen zestig jaar na hun ontdekking allemaal zijn gepubliceerd, maakt dit boek een balans op van het belang van de rollen. Het wijst complottheorieën over het verbranden van rollen of het bewust verzwijgen van hun inhoud radicaal van de hand, maar houdt tegelijk vol dat ze onze visie op het ontstaan van de Bijbel fundamenteel hebben veranderd.

Het boek vertelt uitgebreid het verhaal van de verrassende ontdekking en de moeizame publicatie van de rollen en schetst een gedetailleerd beeld van de gevarieerde inhoud van deze eeuwenoude teksten, die nabij Qumran en elders in de woestijn van Juda werden ontdekt. Daarna staat de schrijver stil bij de identiteit van de inwoners van Qumran, die vaak worden beschouwd als de mysterieuze Essenen die bij enkele klassieke auteurs beschreven staan.

Tot slot komt in de laatste hoofdstukken aan bod hoe de rollen de studie van de tekstoverlevering van het Oude Testament en van het religieuze milieu waarin het Nieuwe is ontstaan, hebben beïnvloed.

Over de schrijver(s):

Hans Debel studeerde godsdienstwetenschappen en godgeleerdheid aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven, waar hij promoveerde in de Bijbelwetenschap en nu postdoctoraal onderzoeker van het F.W.O.-Vlaanderen is.


Het boek eeuwenoude teksten in een nieuw licht van Hans Debel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 31,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Hans Debel boeken - Eeuwenoude teksten in een nieuw licht
ISBN 9789044130003
PAGINA’S 315
VERSCHENEN 31-05-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
31,00
Bestel

Andere boeken van Hans Debel