Hans Dagevos - Sociale innovatie in de praktijk

Zoeken naar nieuwe antwoorden op maatschappelijke vraagstukken


Sociale innovatie gaat om de bundeling van menskracht met als doel uiteenlopende maatschappelijke kwesties aan te pakken. Sociale innovatie heeft betrekking op nieuwe arrangementen van burgers, overheden en/of bedrijven die 'maatschappelijke energie' opwekken om bijvoorbeeld armoede of sociale ongelijkheid tegen te gaan, arbeidsparticipatie te bevorderen of 'alternatieve' initiatieven te ondersteunen. Het gaat daarbij om het scheppen van publieke meerwaarde.

De verwachtingen over sociale innovatie als oplossing voor hedendaagse maatschappelijke problemen zijn vaak hooggespannen. In Sociale innovatie in de praktijk vragen auteurs zich af of en in hoeverre deze verwachtingen in de praktijk worden waargemaakt. Wat wordt onder sociale innovatie verstaan? Hoe werkt ze en wat is de praktische betekenis ervan? Vragen als deze worden van diverse, en soms ook ontnuchterende, antwoorden voorzien.

In deze essaybundel wordt vanuit twee disciplinaire perspectieven (sociologie en bestuurskunde) en 3 praktijkgerichte perspectieven naar sociale innovatie gekeken. Terwijl de eerste twee perspectieven in belangrijke mate conceptueel zijn, richten de praktijkgerichte perspectieven de blik op het sociale, het beleids- en het onderwijsdomein.

Sociale innovatie in de praktijk is een boek voor mensen die werkzaam zijn in het sociale domein, in de beleidspraktijk evenals voor zowel docenten als studenten in het hoger onderwijs. Sociale innovatie in de praktijk is meer in het algemeen een boek voor iedereen met belangstelling voor maatschappijvraagstukken en hoe daarop innovatieve reacties zijn te geven.

De auteurs zijn verbonden aan verschillende hogescholen. De redacteuren hebben alle 3 een werkrelatie met Hogeschool Inholland.


Het boek sociale innovatie in de praktijk van Hans Dagevos is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Hans Dagevos boeken - Sociale innovatie in de praktijk
ISBN 9789023255970
PAGINA’S 204
VERSCHENEN 22-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Gorcum b.v., Koninklijke Van
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,95
Bestel

Andere boeken van Hans Dagevos