Hanneke Joosten - Julia

Hoe mijn dochter steeds zieker werd in de psychiatrie


Als Julia op negentienjarige leeftijd in een psychose belandt, wordt ze opgenomen in een psychiatrische inrichting. Haar moeder Hanneke en stiefvader Gijs zijn daar aanvankelijk 'blij' om: het ging al een jaar bergafwaarts met Julia, nu is er eindelijk uitzicht op verbetering. Niets blijkt echter

minder waar. Tijdens haar verblijf in verschillende ggz-instellingen glijdt Julia

steeds verder weg.

Dit boek is een verslag van het horrorscenario waarin Hanneke en haar gezin terechtkwamen. Maar het is ook een aanklacht. Tegen rigide psychiaters die krampachtig vasthouden aan richtlijnen, protocollen en (verkeerde) diagnoses. En tegen de ggz-klinieken waar het slikken van medicijnen voorwaarde is voor verblijf. Waar het recht op privacy en keuzevrijheid belangrijker wordt geacht

dan deelname aan een dagprogramma en het stimuleren van een gezonde leefstijl.

Daarnaast is dit boek een eerbetoon aan die paar mensen die op het juiste moment op de juiste plek de juiste actie ondernamen.

Hanneke Joosten (1964) is activiteitenbegeleider en werkzaam bij een roc. Ze is moeder van vier kinderen, onder wie Julia (1991).

"CONFRONTEREND, MAAKT BESCHEIDEN EN ROEPT OP TOT REFLECTIE"

Jim van Os, hoogleraar psychiatrie


Het boek julia van Hanneke Joosten is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Hanneke Joosten boeken - Julia
ISBN 9789492495433
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 27-06-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Water
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,00
Bestel