Hannah Arendt - Totalitarisme

Gevolgd door Het verhaal van de nationale staat en het einde van de rechten van de mens


In Totalitarisme beschrijft Hannah Arendt de afkomst en dynamiek van totalitaire systemen. Al enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog analyseerde zij haarscherp de opkomst van nazi-Duitsland en de stalinistische Sovjet-Unie als manifestaties van het politieke kwaad. Met het veranderende politieke landschap in de westerse wereld is dit boek, meer dan een historische analyse, een waarschuwing: Arendts beschrijving van de opkomst van dictators en de rol van de massa's is schrikbarend actueel. Na de verkiezing van Trump was het boek terug te vinden in internationale bestsellerslijsten.

'Het zou wel een vergissing zou kunnen zijn te veronderstellen dat de wispelturigheid en de vergeetachtigheid van de massa erop wijst dat ze genezen is van de totalitaire begoocheling, die bij gelegenheid gelijkgesteld wordt met de Hitler- of Stalincultus; het omgekeerde zou wel eens waar kunnen zijn.'


Het boek totalitarisme van Hannah Arendt is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Hannah Arendt boeken - Totalitarisme
ISBN 9789024408825
PAGINA’S 440
VERSCHENEN 15-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,90
Bestel

Andere boeken van Hannah Arendt