Han van den Boogaard - Sprekende stilte

Leven en leer van Sri Ramana Maharshi


Door als jongen van zestien de dood recht in de ogen te kijken, ontdekte Ramana Maharshi (1879 - 1950) de uiteindelijke waarheid over zichzelf. Hij besefte dat de levende Leegte waarmee hij in aanraking gebracht werd zijn ware natuur was, zijn onaantastbare innerlijke Zelf. In het licht van dat inzicht kon de persoon die hij altijd was geweest niet langer overleven.

Na zijn Zelfrealisatie trok Ramana naar de berg Arunachala in Zuid-India en vestigde zich daar permanent. In de loop der jaren groeide er als vanzelf een gemeenschap van volgelingen om hem heen. Hij was niet geneigd veel te praten, maar er was wel altijd de bereidheid om vragen van volgelingen en bezoekers te beantwoorden. Hij leidde elke vraag terug naar de kernvraag van zijn leer: 'Wie is het die deze vraag stelt? Wie ben je in het diepst van je wezen?' Middels deze benaderingswijze moedigde hij alle zoekers naar de waarheid aan hun ware identiteit te ontdekken door de aandacht naar binnen te richten, naar de plaats waar alle ervaringen uit voortkomen.

Ramana was de perfecte belichaming van zijn eigen leer. Zijn vrede doordong alle mensen om hem heen. Het was vooral deze sprekende stilte die talloze zoekers uit alle uithoeken van de wereld naar zijn ashram deed reizen, en die de aanzet is geweest tot de bloei van de Advaita Vedanta zoals we die nu kennen.

Er is niets dan het Zelf, en jij bent Dat. Wees dus gewoon dat wat je bent. Een andere mogelijkheid is er niet.


Het boek sprekende stilte van Han van den Boogaard is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Han van den Boogaard boeken - Sprekende stilte
ISBN 9789021541464
PAGINA’S 263
VERSCHENEN 26-08-2004
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Kosmos Uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Han van den Boogaard