H. Zweistra - Pastorale ontmoetingen

Bezinning op het pastoraat


God roept ‘mensjes uit het stof’ om Hem op een ambtelijke wijze te dienen in Zijn Koninkrijk. Dat is geen geringe zaak! Wie is tot deze dingen bekwaam? Ambtsdragers krijgen te maken met ‘vogels van diverse pluimage’. In Pastorale ontmoetingen letten we eerst op de ‘geroepen ambtsdrager’. Daarna staan we stil bij ontmoetingen met kleurrijke personen.

Bewust heb ik gekozen voor mensen met een uniek karakter. Het is namelijk nodig als ambtsdrager om met empathische voorzichtigheid en omzichtigheid te werk te gaan. Echt pastoraat is daar waar de ander zich in zijn uniciteit gerespecteerd weet. Dat vraagt van de bezoekende ambtsdrager veel zelfverloochening. Maar juist in die weg kan er ruimte komen voor het Woord!

Ds. H. Zweistra is predikant van de hersteld hervormde gemeente in Nederhemert. Eerder diende hij de hervormde gemeenten te Wouterswoude, Maartensdijk, Leerbroek en Elspeet.

Van zijn hand verscheen:

- Simsons kracht en zwakheid, twaalf Bijbellezingen

- Huisbezoek, van hart tot hart


Het boek pastorale ontmoetingen van H. Zweistra is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,95 excl. verzendkosten.


H. Zweistra boeken - Pastorale ontmoetingen
ISBN 9789462783850
VERSCHENEN 17-01-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Banier Bv, Uitgeverij De
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,95
Bestel

Andere boeken van H. Zweistra

 • H. Zweistra - Pastorale ontmoetingen
  H. Zweistra - Pastorale ontmoetingen

  God roept ‘mensjes uit het stof’ om Hem op een ambtelijke wijze te dienen in Zijn Koninkrijk. Dat is geen geringe zaak! Wie is tot deze dingen bekwaam? Ambtsdragers krijgen te maken met ‘vogels van diverse pluimage’. In Pastorale ontmoetingen letten we eerst op de…

  Lees meer...
    7,49
 • H. Zweistra - Huisbezoek, van hart tot hart
  H. Zweistra - Huisbezoek, van hart tot hart

  Vragen naar de geestelijke welstand van de leden en doopleden in de gemeente. Dat is een onderdeel van het huisbezoek. Maar het is méér. Huisbezoek is ook ambtelijk onderwijs geven op grond van Bijbel en belijdenis, troostwoorden spreken, peilen wat de geestelijke nood is. Op…

  Lees meer...
    7,49