H.M. Becker - De ja-cultuur als instrument voor humanisering van de zorg

HUP-oratie reeks


Hans Becker ontwikkelde een compleet nieuwe visie voor de ouderenzorg die gebaseerd is op culturele sturing met vier kernwaarden: eigen regie eigen werkzaamheid. de aanpak via een uitgebreide familie en een alles-omvattende positieve attitude. Deze basiswaarden geven tezamen. Via alle betrokken belangengroepen (managers. clienten, medewerkers, familie en vrijwilligers) richting aan de organisatie.

Met de nadruk op eigen activiteiten, leuke initiatieven en dingen die w mogelijk zijn, reikt Beckers' model een oplossing aan voor de problemen bij de organisatie van gezondheidszorg. Ouderen, partners en familie worden in een vrolijke omgeving en door een motiverende organisatie name-lijk op een speelse manier z actief en vormen met hun ervaringsdeskun-digheid en inzet een grote en kosteloze steun voor de organisatie. Ook de zorgvragen die eigenlijk een kreet om aandacht zijn, worden zo vermeden.

Becker (1942) ontving de Zorgvisie Excellence Trofee als Zorgmanger van het Jaar, de Erasmus-te-paard Penning van de Erasmus Universiteit, de Van Borselen Penning van de gemeente Rotterdam en werd in 1997 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.


Het boek de ja-cultuur als instrument voor humanisering van de zorg van H.M. Becker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,50 excl. verzendkosten.


H.M. Becker boeken - De ja-cultuur als instrument voor humanisering van de zorg
ISBN 9789066658165
PAGINA’S 62
VERSCHENEN 14-02-2007
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Humanistic University Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,50
Bestel