H.J. van Beek, J. Florusse - Immer blijft de band

Quisque Suis Viribus 1841-2016


Het was op 19 februari 1841 dat vier theologiestudenten aan de Universiteit Leiden de eerste vergadering van het Collegium Theologicum c.s. "Quisque Suis Viribus" belegden. Het gezelschap stelde zichzelf ten doel de theologische wetenschappen te beoefenen, en hoopte dat er nog jarenlang studenten zouden zijn die onder deze leus, en in vreugde, vriendschap en theologie, zouden samenkomen. En hun hoop was niet ijdel. Generatie op generatie schaarden theologiestudenten zich als broeders onder de rokken van Vrouwe Quisque. En nu, 175 jaar en bijna 1500 vergaderingen later, bestaat dit oudste theologische dispuut van Nederland nog steeds en viert het Haar vijfendertigste lustrum.

Ter ere van dit 175-jarig bestaan verschijnt dit rijk geïllustreerde herdenkingsboek waarin de geschiedenis van Quisque Suis Viribus wordt beschreven, met oog voor maatschappelijke, theologische en academische ontwikkelingen. Het rijke en uitstekend bewaarde archief van het Collegium wordt hiermee ontsloten en inzichtelijk gemaakt voor iedereen met belangstelling voor Quisque Suis Viribus, de Leidse theologie of het Leidse studentenleven door de eeuwen heen, alsmede diegenen die de immer blijvende band zo goed kennen.


Het boek immer blijft de band van H.J. van Beek, J. Florusse is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


H.J. van Beek, J. Florusse boeken - Immer blijft de band
ISBN 9789463010603
PAGINA’S 236
VERSCHENEN 12-06-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eburon
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,50
Bestel