H.J. Schröder - Molenrijk Zuid-Holland

224 molens in beeld


MOLENS: ENERGIEKE MONUMENTEN MET TOEKOMST

Molens hebben in Zuid-Holland een lange traditie. Al in 1270 is er sprake van een molen in ’s Gravenzande. In de loop der eeuwen werden er duizenden van deze preïndustriële machines gebouwd op het grondgebied van de huidige provincie. Molens in soorten en maten. Daarvan zijn er meer dan 200 overgebleven. Deze monumenten van techniek en bedrijf zijn volop in beweging. Letterlijk: veel molens draaien en malen (weer) geregeld. Maar ook hun status is in ontwikkeling. Steeds meer wordt een molen gezien als een uniek monument voor plaats of streek, met een hedendaagse actieve en veelzijdige rol waar men trots op is. Ook omdat we beter beseffen welke bijdrage molens in het verleden hebben geleverd aan onze welvaart.

Zuid-Holland is de molenprovincie bij uitstek van Nederland. Nergens zijn zoveel molens bewaard gebleven als hier. Naar aanleiding van het nationale ‘Jaar van de Molens 2007’ hebben de Provincie Zuid-Holland, het Erfgoedhuis Zuid-Holland en Uitgeverij Watermerk een nieuw standaardwerk gemaakt met een overzicht van 224 Zuid-Hollandse molens.

Allemaal energieke monumenten met toekomst.


Het boek molenrijk zuid-holland van H.J. Schröder is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


H.J. Schröder boeken - Molenrijk Zuid-Holland
ISBN 9789078388029
PAGINA’S 272
VERSCHENEN 04-09-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Watermerk BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,50
Bestel