H.H.B. Vedder, J.F. Appeldoorn - Mededingingsrecht

Beginselen van Europees en Nederlands Mededingingsrecht


Dit boek wil studenten op gevorderd bachelors en mastersniveau een goede inleiding op het mededingingsrecht geven.

Het mededingingsrecht is niet meer weg te denken uit onze economie en de maatschappij in het algemeen. Elke dag wordt wel ergens staatssteun uitgekeerd, een fusie aangemeld, een kartel opgerold of nagedacht over de vraag of er meer of minder concurrentie moet plaatsvinden in een bepaalde sector. Al deze vragen spelen in een weinig toegankelijk rechtsgebied waarin de beoefenaar een gedegen kennis van het recht moet combineren met economische, technische en politieke inzichten. Dit boek biedt een inleiding op de fascinerende wereld van het mededingingsrecht.

Deze derde druk is compleet bijgewerkt en bevat de meest recente jurisprudentie en handhavingsactiviteit van de Commissie en ACM. Waar mogelijk zijn de gevolgen van Brexit verwerkt en is de rechtsvergelijkende component vergroot. Op die manier beoogt dit boek niet alleen bij te dragen aan een gedegen kennis van het (Europees) mededingingsrecht, maar ook aan te zetten tot kritische reflectie en eigen meningsvorming. Om de lezer hiermee te helpen begint elk hoofdstuk met een kort abstract, een weergave van de kennis die kan worden opgedaan en de kritische reflectie waartoe wordt aangezet. Hiermee is voor de lezer nog duidelijker welke kennis zij of hij kan opdoen en welke rol van haar of hem wordt verwacht in het vormgeven van het mededingingsrecht van de toekomst.


Het boek mededingingsrecht van H.H.B. Vedder, J.F. Appeldoorn is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 49,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


H.H.B. Vedder, J.F. Appeldoorn boeken - Mededingingsrecht
ISBN 9789089521897
PAGINA’S 408
VERSCHENEN 03-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Europa Law Publishing
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
49,00
Bestel