H. De Jong - Efraïm - gods eerste liefde

Een bijbelstudie


Drs. H. de Jong vat in dit boek zijn gedachten over het Israël-debat samen in de vorm van een oudtestamentische bijbelstudie.

"Ik hoop dat door mijn vergelijking van Efraïm met het Joodse volk uit de nieuwtestamentische tijd het gesprek tussen Israel en de gemeente aan kwaliteit wint."

De Jong noemt zijn boek een Bijbelstudie, maar hij mengt zich met deze studie nadrukkelijk ook in het debat rond de verhouding van kerk en Israël. In dat debat ziet hij veel herhaling van zetten. "Ik heb nu een boekje willen schrijven dat aan dit manco niet lijdt. Althans, er is eerlijk geprobeerd het te ontwijken." De Jong duikt in het Oude Testament, op zoek naar materiaal waarmee hij de discussie op een nieuwe manier kan benaderen.

Daarbij is hij in de geschiedenis van het oude Israël van alles tegengekomen dat hij zelf niet wist. Zich verdiepend in de geschiedenis van het oude Israël is hij verrassende dingen tegengekomen, verrassend juist ook in verband met het gesprek over Israël..

Uit deze publicatie van De Jong valt meer compleet dan uit eerdere boeken op te maken waar hij in het gesprek over de teksten die over Israël handelen staat.


Het boek efraïm - gods eerste liefde van H. De Jong is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


H. De Jong boeken - Efraïm - gods eerste liefde
ISBN 9789051945324
PAGINA’S 128
VERSCHENEN 19-02-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Wijnen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,50
Bestel

Andere boeken van H. De Jong

 • H. de Jong - Geloven bij nacht en ontij
  H. de Jong - Geloven bij nacht en ontij

  Dit boekje met bijbellezingen laat zien dat de profeet Habakuk uit het Oude Testament aandacht vraagt voor een zaak die nog altijd brandend actueel is:Het onrecht en de verdrukking in de wereld, en een God die zich daarbij afwezig lijkt te houden.Dit is een vraag van alle tijden:…

  Lees meer...
    9,95
 • H. de Jong - Een bijbel - twee testamenten
  H. de Jong - Een bijbel - twee testamenten

  Veel mensen kunnen tegenwoordig de Bijbel heel kort samenvatten: God is liefde. Niet dat dit fout is, maar hoe zit het dan met het Oude Testament? Staat bijvoorbeeld het bevel aan het volk Israël om de oorspronkelijke bevolking van Palestina uit te roeien daar niet lijnrecht…

  Lees meer...
  14,50
 • H. de Jong - Vergeving
  H. de Jong - Vergeving

  Lange tijd is de schijn opgehouden dat de kerk met haar evangelie eigenlijk hetzelfde bedoelt als alle goedwillende mensen. Geloven wilde zeggen dat God van je hield en dat je er als mens mocht zijn. Maar niemand bekeerde zich op die boodschap en de kerken liepen leeg.De…

  Lees meer...
  12,50
 • H. de Jong - Numerologische mandala's
  H. de Jong - Numerologische mandala's

  Geboortemandala's, relatiemandala's, speciale datummandala's... met alles wat maar een getal of cijfer bevat zijn numerologische mandala's te maken. Het belangrijkste dat je hiervoor nodig hebt is creativiteit. Durf daarbij alles wat er aan inspiratie in jezelf aanwezig is te…

  Lees meer...
  22,50
 • H. de Jong - De overste van deze wereld
    9,95