Guram Odisharia - De kat van de president

'De kat van de president' is een roman over Michail Bghazjba, een van de meest kleurrijke persoonlijkheden in de internationale havenstad Soechoemi in Abchazië (Georgië) in de tweede helft van de vorige eeuw. In de autoritaire Sovjetperiode was hij een tijdlang de hoogste bestuurder die als zoon van een Abchaziër en een Georgische bij beide volken even geliefd en gerespecteerd was. Hij viel op door zijn eerlijkheid, zijn eenvoudige manier van doen en zijn warme belangstelling voor mensen. Hij wist strijdende partijen tot elkaar te brengen en kwam op voor de rechten van verdrukten.

Bghazjba overleed in 1993, tijdens het hevige conflict tussen de Abchaziërs en Georgiërs. Hij kon de gewelddadigheden en de haat tussen beide bevolkingsgroepen niet verdragen en hij leed onder de dood van zijn familieleden, vrienden en buren.

Guram Odisharia, een beroemde Georgische schrijver, beschrijft in zijn karakteristieke poëtische stijl met veel humor de belevenissen van de hoofdpersoon, de verhalen die over hem de ronde doen en geeft een inkijkje in het bijna elke dag leven van de inwoners van Abchazië.


Het boek de kat van de president van Guram Odisharia is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Guram Odisharia boeken - De kat van de president
ISBN 9789087597238
PAGINA’S 219
VERSCHENEN 04-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER U2pi BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,00
Bestel