Greg Houwer - Ik, mezelf en wij

Over de constructie van onze identiteit


De mens is meer dan alleen zijn lichaam. Er is ook iets dat zich ophoudt in, of áchter dat lijf. De hamvraag van dit boek luidt: wat is dat ?iets'? Wat maakt de mens tot mens? En hoe onderscheidt hij zich van de rest van het dierenrijk? Bestaat er inderdaad zoiets als een ziel, zoals lang werd aangenomen?

Greg Houwer toont op heldere en vlotte wijze aan dat er op deze vraag alleen steekhoudende antwoorden gevonden worden als men rekening houdt met het sociale karakter van ons zelfbewustzijn. Enkel in zijn relatie tot anderen wordt de mens een mens. In Ik,mezelf en wij schetst hij de mens als een sociaal wezen, het resultaat van een onbreekbaar verbond tussen natuur en cultuur. Tegelijkertijd heeft Houwer oog voor het spanningsveld tussen het individu en de gemeenschap, en laat hij zien hoe die kenmerkend menselijke spanning zich manifesteert in tal van maatschappelijke fenomenen als kunst, religie en Facebook.


Het boek ik, mezelf en wij van Greg Houwer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Greg Houwer boeken - Ik, mezelf en wij
ISBN 9789058678898
PAGINA’S 230
VERSCHENEN 11-11-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lipsius Leuven
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel

Andere boeken van Greg Houwer