Gor Khatchikyan - Gelukzoeker

Van generaal pardon tot Premier gezocht


Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden.

De jaren na aankomst zijn jaren van grote onzekerheid. Ze gaan van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing. De onduidelijkheid over de toekomst knaagt aan Gor. Hij probeert zijn opleiding af te ronden en een bestaan op te bouwen, maar heeft geen garantie op een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het gezin 'hartstikke uitgeprocedeerd', zegt hun advocaat. Tot het generaal pardon anders beslist.

In deze dagen worden we opnieuw in aanraking gebracht met de problematiek van vluchtelingen. Het verhaal van Gor laat zien wat hen drijft. Wat ze meemaken als ze hier komen. Hoe wij Nederlanders met hen omgaan. Maar zou het zo kunnen zijn dat die 'gelukzoekers' ook 'gelukbrengers' kunnen worden?

Gor Khatchikyan (1987) is inmiddels afgestudeerd arts. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier Gezocht te winnen.

'Het verhaal van Gor laat zien dat de asielzoeker ook een bijzondere verrijking kán zijn voor de Nederlandse maatschappij.'

Joël Voordewind, Tweede Kamerlid ChristenUnie


Het boek gelukzoeker van Gor Khatchikyan is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 13,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Gor Khatchikyan boeken - Gelukzoeker
ISBN 9789059990913
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 06-12-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Barbaar
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
13,50
Bestel