Goedele van Edom - Zolang ik nog leef

Over ongeneeslijk ziek zijn, herinneringen nalaten en blijvende verbondenheid


?Het zal je maar overkomen. Een arts vertelt je dat je nooit meer beter wordt. Hoe blijf je te midden van de wirwar aan emoties overeind? Hoe kun je leven met de voortdurende dreiging van de dood? En hoe kun je jezelf en je naasten op het afscheid voorbereiden?Goedele Van Edom begeleidt al meer dan vijftien jaar mensen tijdens de laatste maanden van hun leven. In dit boek toont ze wat er gebeurt als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk en levensbedreigend ziek bent, hoe je in die tijd samen met je naasten kostbare herinneringen kunt verzamelen, en waarom dit zo belangrijk is in het rouwproces. Want niemand wil vergeten worden. Niemand wil voor niets geleefd hebben. Niemand wil zijn geliefden in leegte achterlaten.Het helpt om herinneringen na te laten. Dat kan op verschillende manieren. Nog uitspreken wat voor jou belangrijk is, een doos met tastbare herinneringen maken, briefjes met leuke boodschappen in huis verstoppen, samen lievelingsplekken bezoeken of praktische maatregelen treffen. Bewust bezig zijn met je afscheid kan helpen in je eigen rouwproces, en zal ook voor je nabestaanden van onschatbare waarde zijn.

Unknown

Recensie door Goedele Van Edom

Wie weet dat hij niet meer beter wordt, voelt zich vaak geholpen door het maken, verzamelen en nalaten van herinneringen. Dit is een boek voor al wie het leven goed wil afronden en zijn geliefden niet met lege handen wil achter laten.


Het boek zolang ik nog leef van Goedele van Edom is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Goedele van Edom boeken - Zolang ik nog leef
ISBN 9789401441780
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 03-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Lannoo
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,99
Bestel

Andere boeken van Goedele van Edom