Godfried Danneels, Iny Driessen - Waarom nog wachten?

Op vrijdag 24 april 2015 overleed Iny Driessen na een lange en zware ziekte. Die ziekte weerhield haar er niet van om samen met kardinaal Danneels aan een nieuw boek te werken. 'Waarom nog wachten?' verscheen nauwelijks 3 weken voor haar overlijden. In het boek vertellen de auteurs hoe ze in hun zeer verschillende levenssituatie meer werk wilden maken van hun innerlijk leven en hoe ze dat concreet hebben aangepakt.

God heeft in ons een diep verlangen gelegd om Hem in onze 'binnenkamer', ons innerlijk, te ontmoeten. Met schroom omdat ieders weg met God uniek is, tekenden kardinaal Danneels en Iny Driessen de stappen op die zij probeerden te zetten op weg naar hun binnenkamer. Ze merkten dat diepgaande gesprekken over leven en geloof vaak Schriftwoorden, - lezingen of hele Bijbelboeken in hun hart deden opkomen en dat geestelijke lezing, lectio divina, de weg was om de dialoog open te breken en te verruimen tot een dialoog met God.

Bij het begin van elk hoofdstuk in dit boek vind je een eerlijke en kwetsbare dialoog tussen de twee auteurs. Aan deze dialoog worden 3 of vier Schriftlezingen gekoppeld. Bij de Schriftlezingen schreven de auteurs vervolgens meditaties die vooral bedoeld zijn om het Woord Gods op je leven te leggen. Uit de stilte na de meditatie volgt een gebed. En dan het belangrijkste: de contemplatie. Op dat ogenblik zwijgen de auteurs. Ze willen niet tussen jou en God staan met een omhaal van woorden. Het 'anders leven', de conversio, ten slotte is de 'achterdeur' van je binnenkamer. Omdat authentiek gebed je innerlijk verandert, krijgt ook je leven naar buiten een andere kleur.


Het boek waarom nog wachten? van Godfried Danneels, Iny Driessen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Godfried Danneels, Iny Driessen boeken - Waarom nog wachten?
ISBN 9789085283447
PAGINA’S 352
VERSCHENEN 16-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Halewijn
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,50
Bestel