- Geweld tegen vrouwen met een handicap 2

Er is nood aan globaal wetenschappelijk onderzoek rond geweld, specifiek tegen vrouwen met een handicap. Globaal slaat op de onderzoekspopulatie. Alle handicaps en alle woonvormen moeten erin zitten. Caroline Tack heeft dergelijk onderzoek ondernomen. Ze verdiepte bovendien eerder onderzoek van Persephone rond de ontoegankelijkheid van vluchthuizen.

Persephone gaat in op de stereotypen rond mannen en vrouwen met een handicap. Die stereotypen hebben verregaande gevolgen op het vlak van werk, gezin en geweld. Daarna rijst de vraag hoe het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de Rechten van Personen met een Handicap kan worden ingezet om deze stereotypen uit de wereld te krijgen.

Het boek is gegroeid uit de ervaringsdeskundigheid van vrouwen met een handicap. Het bevat een schat aan adviezen, niet alleen voor andere vrouwen met een handicap, ook voor de maatschappij, de overheid én voor onderzoekers. De bijlagen 'Anders omgaan met agressie' en 'Hulp om de stilte te doorbreken' zijn van belang voor iedereen.

Over de schrijver(s):

Persephone vzw

Persephone vzw, vereniging van vrouwen met een handicap of een chronische invaliderende ziekte, werkt sinds 1995 voor en door vrouwen met een handicap. De vereniging kiest voor belangenbehartiging en sensibilisatie, zelfhulp en informatieverspreiding. Deze doelstellingen worden nagestreefd voor onder andere privacy en hulp, assertiviteit en zelfredzaamheid, geweld tegen vrouwen, recht op seksualiteit, recht op moederschap en werkgelegenheid. Persephone vzw is de eerste en nog steeds enige vereniging voor vrouwen met een handicap in België. Ze draait sinds haar ontstaan honderd procent op ervaringsdeskundige vrijwilligers.

Caroline Tack

Caroline Tack studeerde pedagogische wetenschappen, afstudeerrichting orthopedagogiek. Haar masterproef ligt aan de basis van deze publicatie.


Het boek geweld tegen vrouwen met een handicap 2 is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 13,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Geweld tegen vrouwen met een handicap 2
ISBN 9789044133387
PAGINA’S 88
VERSCHENEN 04-11-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
13,50
Bestel