Gerhard Lohfink - Niets aan het einde ?

Over opstanding en eeuwig leven


Niets aan het einde?

Over opstanding en eeuwig leven

Gerhard Lohfink

Is de christelijke hoop op verrijzenis nog levend of is ze veeleer vermoeid geworden? Hoe kan men vandaag over opstandingsgeloof en eeuwig leven spreken? Gerhard Lohfink maakt deze fundamentele vragen tot thema van dit boek. Voorstellingen en verwachtingen die vandaag bij mensen leven, vormen zijn vertrekpunt. Lohfink zoekt antwoorden in de Bijbel, de christelijke traditie en het denken van gelovigen van vandaag. Hij spreekt over de kracht van de christelijke hoop zonder te vervallen in al te vrome of opdringerige taal. Volgens Lohfink gaat verrijzenisgeloof niet zozeer over gebeurtenissen in een verre toekomst, maar veeleer over gelovige ervaringen die ons onbegrijpelijk nabij zijn. Die ervaringen zijn al begonnen en bereiken hun volheid bij de dood.

Gerhard Lohfink was professor nieuwtestamentische exegese in Tübingen (Duitsland). Hij leeft en werkt in de 'Katholische Integrierten Gemeinde'.


Het boek niets aan het einde ? van Gerhard Lohfink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Gerhard Lohfink boeken - Niets aan het einde ?
ISBN 9789089722386
PAGINA’S 400
VERSCHENEN 24-04-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Abdij Van Berne, Uitgeverij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,90
Bestel

Andere boeken van Gerhard Lohfink