Gérard van Tillo - De facademaatschappij

Over het verschil tussen presentatie en realiteit


Niet alles is wat het lijkt.

Mensen doen zich soms anders voor dan ze zijn. Achter situaties die op het eerste gezicht normaal lijken kunnen andere zaken verborgen zijn dan je zou verwachten en die soms het daglicht niet kunnen verdragen.

In dit boek wordt aandacht gevraagd voor het verschil tussen de realiteit en de wijze waarop die gepresenteerd wordt. Tussen werkelijkheid en weergave wordt soms een façade opgetrokken om eigen belangen beter te kunnen behartigen. Vanuit de sociale wetenschap licht de schrijver toe, hoe façades worden opgebouwd, hoe zij functioneren en hoe zij kunnen worden neergehaald. Hij gaat daarbij nader in op twee speciale typen façades: de mythe en het taboe. De publicatie wil aan de wetenschap maar ook aan de gewone burger de tools aanreiken om waar nodig mensen en situaties te kunnen ontmaskeren.

Wie dit boek niet leest komt bedrogen uit.


Het boek de facademaatschappij van Gérard van Tillo is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Gérard van Tillo boeken - De facademaatschappij
ISBN 9789059727472
PAGINA’S 168
VERSCHENEN 03-05-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eburon
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel

Andere boeken van Gérard van Tillo

 • Gérard van Tillo - Profeet of profijt
  Gérard van Tillo - Profeet of profijt

  In "Profeet of profijt" wordt het probleem aan de orde gesteld van de huidige morele crisis in de westerse wereld en wordt naar wegen gezocht om deze crisis te boven te komen. De oorzaken van het moreel verval zoekt de auteur in ontwikkelingen die met name in de tweede helft van…

  Lees meer...
  24,50
 • Gérard van Tillo - Profeet of profijt
  Gérard van Tillo - Profeet of profijt

  In Profeet of profijt wordt het probleem aan de orde gesteld van de huidige morele crisis in de westerse wereld en wordt naar wegen gezocht om deze crisis te boven te komen. De oorzaken van het moreel verval zoekt de auteur in ontwikkelingen die met name in de tweede helft van de…

  Lees meer...
    9,95