Gerard van den Boomen - Miljarden malen klopte mijn hart

Gedichten


In 'Miljarden malen klopte mijn hart' verkent Gerard van den Boomen de ouderdom, met zichzelf als enig studieobject. Hij is 95 jaar, het levenseinde ligt aan de horizon. Zijn situatie levert hem gelukkige, pijnlijke, weemoedige én humoristische overpeinzingen op, die hij treffend graveert tot kleine gedichten.

Ondanks allerlei ongemakken die de gevorderde leeftijd met zich meebrengt, heeft Miljarden malen klopte mijn hart een lichte, bijna zonnige toon.

Gerard van den Boomen (1922) startte zijn schrijvend leven eind 1944 in bevrijd Eindhoven als redacteur van Radio Herrijzend Nederland. Daarna was hij redacteur van de Volkskrant en hoofdredacteur van opinieweekblad De Nieuwe Linie. Hij publiceerde diverse dichtbundels, zijn memoires Zondagskind, en Ik wil de kluts kwijt over zijn geliefde, demente echtgenote.

René Rosmolen (1957), geestelijk verzorger in de ouderenzorg en mede-schrijver van Zin in de ouderdom, verzorgde de foto's van de schrijver en enkele leeftijdgenoten.

Huub Oosterhuis:

'De gedichten van Gerard van den Boomen over zijn ouderdom zijn van een nietsontziende eerlijkheid, zonder hard of grimmig te zijn.

En vaak, in hun directheid, diep aangrijpend.'


Het boek miljarden malen klopte mijn hart van Gerard van den Boomen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 10,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Gerard van den Boomen boeken - Miljarden malen klopte mijn hart
ISBN 9789492183651
PAGINA’S 104
VERSCHENEN 24-04-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Skandalon Uitgeverij B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
10,00
Bestel

Andere boeken van Gerard van den Boomen