Gerard Egan - Deskundig hulpverlenen

Een model, methoden en vaardigheden
In 'Deskundig hulpverlenen' presenteert Gerard Egan een hulpverleningsmodel waarmee cliënten leren problemen effectiever aan te pakken, hun mogelijkheden beter te ontwikkelen en kansen te benutten. Hij onderscheidt drie fasen in het hulpverleningsproces:

Fase 1: vaststellen en verhelderen van probleemsituaties;

Fase 2: inventariseren van mogelijkheden en het stellen van doelen;

Fase 3: actieplan ontwikkelen om de gestelde doelen te bereiken.

Egan bespreekt de communicatieve vaardigheden die nodig zijn voor effectieve hulpverlening en laat zien hoe cliënten hun doelen kunnen kiezen en vorm kunnen geven. Hij benadrukt de noodzaak van het verbinden van planning met actie. Daarbij gaat hij in op de obstakels die actie in de weg kunnen staan en laat hij zien hoe die obstakels overwonnen kunnen worden.

'Deskundig hulpverlenen' is al jaren een standaardwerk voor studenten in het hoger beroepsonderwijs en heeft al talloze (aankomend) hulpverleners de weg gewezen hoe zij cliënten kunnen leren zichzelf beter te helpen in het dagelijkse leven. In deze elfde, gewijzigde druk is veel nieuw materiaal met betrekking tot theorieën, onderzoek en hulpverlening opgenomen. Ook beschrijft Egan nieuwe therapieën en nieuwe communicatievaardigheden, waarbij hij tevens inzichten van buiten de hulpverlening heeft verwerkt.


Het boek deskundig hulpverlenen van Gerard Egan is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 64,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Gerard Egan boeken - Deskundig hulpverlenen
ISBN 9789023248293
PAGINA’S 532
VERSCHENEN 08-03-2012
DRUK 11e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Koninklijke Van Gorcum b.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
64,50
Bestel