Gerard Donkers - Veranderen in meervoud - Een driedimensionale kijk op de sociale veranderkunde

Een driedimensionale kijk op de sociale veranderkunde


Als professional in het werken met individuen, groepen, organisaties en lokale samenlevingsverbanden heb je behoefte aan praktische kennis. Je wilt weten wat je kunt doen en hoe je moet handelen als je in samenwerking met anderen een bepaalde verandering wilt realiseren. In dit boek leer je om meervoudig te handelen, dat wil zeggen constructief omgaan met verschillen, conflicten en tegenstrijdige verwachtingen en perspectieven in een verandertraject. Kern van dit boek zijn de 3 veranderkundige modellen: het sociaaltechnologisch model, het persoonsgericht model en het maatschappijkritisch model van veranderen.

Vanuit de 3 modellen en op basis van praktijkgerichte onderzoeken naar methodiek worden conclusies getrokken naar een meervoudige, integratieve benadering van veranderen. Versterking van het zelfregulerend vermogen van individuen, groepen en organisaties wordt voorgesteld als een centraal concept van de sociale veranderkunde.

Bij dit boek hoort ook het Werkboek veranderen voor studenten en docenten met bij elk hoofdstuk oefeningen en opdrachten die in een studieprogramma kunnen worden gebruikt. Dit werkboek is als pdf te downloaden via de link www.verandereninmeervoud.nl.

Deze nieuwe druk is geheel herzien, wat betreft leesbaarheid, inhoud en opzet. De eigengeaardheid van veranderkundig handelen is beter uitgewerkt en is er een apart hoofdstuk toegevoegd over de westerse geschiedenis van het denken over veranderen en veranderbaarheid van mens en maatschappij. Het hele proces van modelconstructie is hierdoor beter te volgen.

Veranderen in meervoud is bestemd voor studenten binnen het hoger sociaal agogisch onderwijs. Ook sociale professionals in het uitvoerend werk, management, organisatieontwikkeling en beleid kunnen er hun voordeel mee doen.

Gerard Donkers is zelfstandig onderzoeker, docent aan masteropleidingen op het gebied van sociale interventie en schrijver van tal van boeken.


Het boek veranderen in meervoud - een driedimensionale kijk op de sociale veranderkunde van Gerard Donkers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 46,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Gerard Donkers boeken - Veranderen in meervoud - Een driedimensionale kijk op de sociale veranderkunde
ISBN 9789089536822
PAGINA’S 320
VERSCHENEN 08-07-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Lemma uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
46,50
Bestel

Andere boeken van Gerard Donkers