George G. Reisman - De armoede van economische gelijkheid

Een weerlegging van Piketty


In 'De armoede van economische gelijkheid' laat de Amerikaanse econoom Reisman overtuigend zien dat in debatten rond economische ongelijkheid een onjuiste definitie van kapitaal gebruikt wordt. Kapitaal kan juist bijdragen aan de verkleining van economische ongelijkheid.

Door de groei van kapitaal te belasten hebben ondernemers minder ruimte om lonen te betalen én hun kapitaalstructuur in stand te houden. Dus zullen zij steeds meer kiezen voor automatisering, of lagere lonen bieden aan hetzelfde aantal werknemers.

Voorstanders van nivellering dragen daarmee ongewild bij aan een maatschappij waarin iedereen economische gelijk is, maar steeds meer in armoede moet leven.

George Reisman, Ph.D, is Professor Emeritus in economie aan Pepperdine University in de V.S. en de schrijver van Capitalism: A Treatise on Economics en vijf andere werken die verkrijgbaar zijn via Amazon.com. Zijn website is www.capitalism.net. Zijn blog is te vinden op www.georgereismansblog.blogspot.com. Volg hem op Twitter via @GGReisman.

Dr. Reisman is gehuwd en leeft in Orange County, Californië, samen met zijn vrouw, Edith Packer, Ph.D, die klinisch psychologe is.


Het boek de armoede van economische gelijkheid van George G. Reisman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


George G. Reisman boeken - De armoede van economische gelijkheid
ISBN 9789492161345
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 07-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Blauwe Tijger
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,50
Bestel