Gabi de Bruïne, Anita de Boer, Talitha Dehaene, Annelies Vredeveldt, Peter van Koppen - Een Rwandees kaartenhuis

Een wirwar van wankelende verklaringen


In het voorjaar van 1994 was de wereld getuige van de genocide in Rwanda. Op 11 november 1998 vroeg de destijds 25-jarige Rwandees Joseph Mpambara asiel aan in Nederland. Hij was op de vlucht voor het aanhoudende geweld in de nasleep van de oorlog en de genocide in zijn thuisland. Volgens de Nederlandse immigratiedienst waren er 'aanwijzingen' dat Joseph bij de genocide betrokken was geweest. Na een lang en duur onderzoek werd Joseph in Nederland veroordeeld voor oorlogsmisdrijven. In 2011 kreeg Joseph van het gerechtshof Den Haag een levenslange gevangenisstraf opgelegd, hetgeen in Nederland daadwerkelijk levenslang betekent. De veroordeling was bijna compleet gebaseerd op getuigenverklaringen. Door de hoeveelheid verklaringen lijkt er op het eerste gezicht sterk bewijs te zijn tegen Joseph. Hij heeft zijn betrokkenheid bij de genocide echter altijd ontkend.

In het Project Gerede Twijfel werden de getuigen zelf en hun verklaringen grondig geanalyseerd. De uitkomst blijkt anders dan men zou verwachten. Het gehele verhaal is een wankel kaartenhuis.


Het boek een rwandees kaartenhuis van Gabi de Bruïne, Anita de Boer, Talitha Dehaene, Annelies Vredeveldt, Peter van Koppen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Gabi de Bruïne, Anita de Boer, Talitha Dehaene, Annelies Vredeveldt, Peter van Koppen boeken - Een Rwandees kaartenhuis
ISBN 9789462367678
VERSCHENEN 28-07-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Criminologie
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,00
Bestel

Andere boeken van Gabi de Bruïne, Anita de Boer, Talitha Dehaene, Annelies Vredeveldt, Peter van Koppen