G.A.M. Strijards - Bij de oprichting van het Europees Openbaar Ministerie is de verdediging nergens

Lezingen van Th.J.H.M. Linssen cs. Advocaten (2008)

Het voorliggend boekje houdt zich vooral met de strafrechtelijke ontwikkelingen binnen de Unie, thans met zijn zevenentwintig partners, bezig en bespreekt met name de wegversmallingen naar het Luxemburgse Hof als de voorstellen, vervat in het Verdrag van Lissabon, de nieuwe Europese Grondwet van de Unie, uitgevoerd worden zoals zij thans voorliggen.

Zoals het kantoor reeds bij pleidooi deed in beide genoemde steden - Dickensiaans is sprake van een "Tale between two cities" (al had de Victoriaanse schrijver daarbij Londen en Parijs op het oog) - zijn er zorgen te articuleren betreffende de "evenredigheid van procespositie" (equality of arms) tussen vervolgingsinstantie en verdediging in Europese strafzaken.

Noch in Luxemburg noch in Straatsburg bleven het kantoor Linssen cum suis Advocaten ongehoord. Moge dit boekje, in het Nederlandse taalbereik, aan hun pleitredenen in dit opzicht nadere kracht bijzetten, nu vooral binnen de groep van de uitoefenaren van het "nobile officium" de advocatuur, dat Kantoor Linssen cum suis Advocaten al zovele jaren con brio é da capo uitoefenen. Zolang de verdediging van zich kan doen horen, is zij, ook in het Brusselse, overal. En niet "nergens". Om de essentie van dit geschriftje ook in een breder taalmassief ingang te geven, is een Engelse samenvatting toegevoegd..


Het boek bij de oprichting van het europees openbaar ministerie is de verdediging nergens van G.A.M. Strijards is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


G.A.M. Strijards boeken - Bij de oprichting van het Europees Openbaar Ministerie is de verdediging nergens
ISBN 9789058503824
VERSCHENEN 22-02-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Wolf Legal Publishers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van G.A.M. Strijards