Frits Bosch - Waarom haten ze ons eigenlijk?

Antwoorden van: Paul Cliteur, Floris van den Berg, Geerten Waling, David Pinto, Kleis Jager, Wim van Rooy, Youssef Azghari, Sebastien Valkenberg, Simon Admiraal, Machteld Zee, Jan Jaap de Ruiter, Anna


'Waarom haten ze ons eigenlijk'? vraagt Jeroen Pauw in zijn tv-programma pal na de aanslagen op vliegveld Zaventem en de metro te Brussel op 22 maart 2016. Onthutst kijken zijn tafelgenoten hem aan. Moeilijke vraag. Een echt antwoord komt er niet.

In deze bundel probeert een groep moslims, atheïsten, humanisten en schrijvers zonder duidelijke binding aan een of andere levensbeschouwing die vraag te beantwoorden. In alle openheid. Zonder blad voor de mond. Het levert verrassende inzichten op.

Het boek is een initiatief van macro-econoom Frits Bosch, schrijver van diverse boeken en vele artikelen. Het is geschreven vanuit de intentie van de auteurs een bijdrage te leveren aan een beter inzicht in de problematiek van de aanslagen, maar ook vanuit een grote bezorgdheid voor de wereld waarin wij leven. Vandaar de spreuk die Bosch het boek meegeeft: 'Voor de wereld'.

via de uitgever

Recensie

"Misschien is het goed, na vijftien jaar falende analyses over het hedendaags terrorisme, eens naar de theoterroristen zelf te luisteren."

- Paul Cliteur en Machteld Zee

"Geen weldenkende jood of christen zou tegenwoordig genoegen nemen met de status die hen toebedeeld werd in die eerste oemma's van de islam."

- Jan Jaap de Ruiter

"Er gaat vrijwel geen dag voorbij of moslims, die al decennialang in het Westen leven of nu naar het Westen vluchten in gammele bootjes, halen het voorpaginanieuws."

- Youssef Azghari

en Manfred Wolf

"Discussie over islam is schimmig, zinloos en leidt af. De culturele benadering biedt perspectief."

- David Pinto

"Pauw vroeg zich af waar de haat vandaan komt? De echte vraag moet luiden waarom die er níet zou zijn."

- Sebastien Valkenberg

"Terreur wordt gedreven door de zoektocht naar een identiteit en het mislukken daarvan vindt zijn legitimering in de meest intolerante vorm van islam.".

- Frits BoschFrits Bosch boeken - Waarom haten ze ons eigenlijk?
ISBN 9789492161260
PAGINA’S 300
VERSCHENEN 27-11-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Blauwe Tijger

IN HERDRUK

Dit boek is in herdruk. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


25,00

De genoemde prijs is een indicatie.