Frithjof Schuon - Gnosis, geloof en logica

Over de rede en wat haar te boven gaat


Wanneer een soefi-meester en religie-expert zijn blik richt op filosofie, theologie en psychologie komen deze disciplines in een heel nieuw licht te staan. Omdat Frithjof Schuon als metafysicus geïnteresseerd is in de volledige werkelijkheid, geeft hij alles zijn rechtmatige plaats. De hoogste plaats komt toe aan God, Nirwana, Advaita of welke namen men voor het Absolute ook gebruikt. Het is niet omdat de hoogste waarheid boven alle woorden uitstijgt dat logica geen enkele rol van betekenis zou spelen, integendeel.

In dit inmiddels klassieke werk komen o.a. aan de orde: de verhouding tussen geloof en gnosis, de rol die de logica op beide gebieden speelt, de verschillende niveaus van geloof, de vereiste eigenschappen voor gnosis, de waarde van godsbewijzen, de relatie tussen logica en mysterie, de ontmaskering van relativistische zienswijzen, de essentie en de waarde van de moraal, de metafysische visie op schoonheid.


Het boek gnosis, geloof en logica van Frithjof Schuon is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Frithjof Schuon boeken - Gnosis, geloof en logica
ISBN 9789062711512
PAGINA’S 416
VERSCHENEN 11-05-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Synthese
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,95
Bestel

Andere boeken van Frithjof Schuon