Friso van Abbema - In de buurt

Reisgids voor de transformatie van het sociaal domein


In veel gemeenten komt de transformatie niet op gang; de impuls van de decentralisatie is te dominant en zit maatschappelijke vernieuwing in de weg. De sleutel tot de transformatie ligt in het creëren van betere buurten met een effectief sociaal team. Buurten waarin initiatieven van burgers en sociale ondernemers zorgen voor een nieuwe vorm van solidariteit, elkaar helpen en bijdragen aan collectief welzijn en gezondheid.

Effectieve samenwerking vanuit een integrale visie is dus nodig. In 'In de buurt' schetst Friso van Abbema hoe gemeenten en hun partners de transformatie in het sociale domein kunnen laten slagen. Dit doet hij op drie niveaus:

1 Normaliseren van hulp

2 Preventie in de buurt

3 Samenwerken en innoveren in het netwerk

De reisgids 'In de buurt' bevat veel voorbeelden en praktische adviezen. Bovenal is het een inspirerend boek over de toekomst van een maatschappij waarin we leven en werken volgens de principes van de transformatie.

[portret]Friso van Abbema (1975) is als zelfstandig verandermanager en kwartiermaker intensief betrokken bij de transitie en transformatie in het sociaal domein. Hij maakt scherpe, onafhankelijke analyses en weet tot creatieve oplossingen te komen in situaties waarin eerdere pogingen niet lukten. Vaak wordt hij gevraagd om impasses te doorbreken.

'Biedt inspiratie en aanknopingspunten voor de transformatie in het sociale domein', Kees Bakker, Raad van Bestuur Nederlands Jeugdinstituut

'Dit boek is een soort Lonely Planet. Keurig geordend en hapklaar, maar je zult zelf de reis moeten maken', Martien Kromwijk, wethouder sociaal domein


Het boek in de buurt van Friso van Abbema is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 28,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Friso van Abbema boeken - In de buurt
ISBN 9789491757259
PAGINA’S 148
VERSCHENEN 15-01-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER BigBusinessPublishers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
28,50
Bestel