Friedrich Weinreb - De bijbel als schepping

Weinrebs standaardwerk 'De Bijbel als Schepping' verscheen voor het eerst in 1963, sloeg in als een bom en geldt als een hoogtepunt in de joodse mystiek. Weinreb neemt de lezer mee naar de wezenlijke betekenis van de schepping, Adam, Noach, Jakob, de tien plagen en vele andere personen/gebeurtenissen/getallen in de toraverhalen. Gaandeweg wordt de grondstructuur van de Bijbel zichtbaar. Dit boek biedt een diepgaand en tijdloos inzicht in de zin van het leven.

Uit het voorwoord van Sjef Laenen (schrijver van o.a. 'Joodse mystiek. Een inleiding'):

"Het 'mysterie' van het leven heeft bij Weinreb niets van doen met geheimzinnigheid of zweverigheid. Het is een ander soort weten, waarbij niet alleen het verstand, doch de gehele mens betrokken moet zijn... De Bijbel op deze wijze benaderd, met verstand èn geloof, openbaart de zin van ons leven en de zin van onze wereld. Het kan niet anders of Weinrebs mystieke werk zal de eerlijke, naar waarheid zoekende moderne mens aanspreken, omdat het enerzijds het goddelijke in ons leven wil toelaten, maar anderzijds tevens - zoals hij het zelf in dit boek formuleert - voldoet aan 'het gerechtvaardigde verlangen van intellectuele aanvaardbaarheid."Recensie door Hanna Blok van NBD|Biblion

De Bijbel als Schepping is een omvangrijk werk over de eerste vijf boeken van het Oude Testament, de kern van de joodse bijbel. De schrijver laat zien dat de teksten meer bevatten dan alleen het verhaal; de woorden onthullen ook het wezen der dingen. Dit laatste berust op het systeem dat in het Hebreeuws de letters tevens een getalswaarde bezitten. Deze woorden hebben in het wezenlijke dezelfde waarde. De zeker interessante en soms fascinerende uitkomsten van dit systeem worden door Weinreb uitvoerig, soms wel wijdlopig, uiteengezet en toegelicht. Men hoeft er geen Hebreeuws voor te kennen, een overzicht van het alfabet en de getalswaarden vindt men in het boek. Naast de literatuur die in de laatste jaren op dit gebied is verschenen, bestaat er, gezien het ditmaal fraai uitgegeven werk van Weinreb, behoefte aan een dergelijk diepgaand onderzoek.


Het boek de bijbel als schepping van Friedrich Weinreb is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 49,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Friedrich Weinreb boeken - De bijbel als schepping
ISBN 9789076564302
PAGINA’S 782
VERSCHENEN 01-07-2009
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Skandalon
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
49,50
Bestel

Andere boeken van Friedrich Weinreb