Friedrich Weinreb - Lijfelijkheid

Ons lichaam en zijn organen als teken van eeuwigheid


Ons lichaam is overal aanwezig in de taal. Bij talrijke uitdrukkingen in het bijna elke dag leven spelen onze ledematen en organen verrassend genoeg een centrale rol. Waarom zeggen we dat we iets be-grijpen zonder dat onze handen daar iets mee te maken hebben? Hoe komt het eigenlijk dat we iemand kunnen ver-staan ofschoon onze voeten niets doen? Kennelijk bestaat er buiten de zuiver biologische functie van onze lichaamsdelen nog een andere belevingswereld, die misschien wel dichter bij het wezen van de mens staat.

In Lijfelijkheid wil Friedrich Weinreb juist deze belevingswereld nader onderzoeken. Op grond van oude joodse overleveringen beschrijft hij het humaan lichaam en zijn organen als teken van eeuwigheid. Wat wil het zeggen dat de mens volgens de Bijbel is geschapen naar het evenbeeld van God? Ons lichaam heeft niet alleen een uiterlijke, tastbare kant, het wijst ook steeds weer op een andere werkelijkheid, die ons vertelt over de zin van het leven.

Friedrich Weinreb (1910–1988) heeft in een omvangrijk oeuvre de wereld van de joodse mystiek uitgelegd aan de mens van deze tijd. Uitgaande van de overtuiging dat er in de Bijbel en de joodse overlevering een oeroud weten is bewaard, gaat hij op zoek naar een vaste leidraad die de mens op zijn weg door deze wereld houvast biedt.


Het boek lijfelijkheid van Friedrich Weinreb is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Friedrich Weinreb boeken - Lijfelijkheid
ISBN 9789079449118
PAGINA’S 136
VERSCHENEN 19-10-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Quintessentia
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Friedrich Weinreb