Friedrich von Schiller - Brieven over de esthetische opvoeding van de mens

Schillers magnum opus Brieven over de esthetische opvoeding van de mens behoort tot de belangrijkste filosofische werken van de Duitse Romantiek. Met de zijns inziens catastrofale gevolgen van de Franse Revolutie voor ogen, komt Schiller ertoe geen heil meer te verwachten van politieke middelen en alleen het niet-politieke middel van de kunst in staat te achten de moderne maatschappij te humaniseren. Het ?spel? van de kunst zou de mens pas echt vrij maken.

Schillers gedurfde verhandeling is tot op de dag van vandaag van grote invloed. Zijn analyse van de maatschappij, interpretatie van de geschiedenis en opvatting van kunst zijn een bron van inspiratie geweest voor pedagogisch onderzoek naar het spel, en voor historici en filosofen als Johan Huizinga, Jürgen Habermas, Richard Rorty, Jean-Luc Nancy en Jacques Rancière.


Het boek brieven over de esthetische opvoeding van de mens van Friedrich von Schiller is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 13,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Friedrich von Schiller boeken - Brieven over de esthetische opvoeding van de mens
ISBN 9789490334024
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 20-11-2009
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Octavo Publicaties
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
13,00
Bestel