Frans van Heel - De weg van meditatie

Over de effecten van meditatie en de integratie hiervan in het dagelijks leven


De weg van meditatie naar integratie is een diepgaand onderzoek naar het nut en de effecten van meditatie. Het beschrijft wat er met je gebeurt als je gaat mediteren en welke stadia je doormaakt tijdens het meditatieproces.

Wie mediteren niet alleen als een vorm van ontspanning wil zien, maar als een vorm van geestelijke ontwikkeling, krijgt in dit boek een verhelderend inzicht in dit proces. Het is geen doe-boek waarin een techniek wordt geleerd, maar beschrijft een referentiekader voor de innerlijke reis die je

onderneemt als je gaat mediteren.

In 3 delen worden alle facetten van dit proces beschreven: het eerste deel behandelt de motivatie om te gaan mediteren en het nut ervan.

In het tweede deel wordt het zogenaamde U-model beschreven waarin de ontwikkeling van het meditatief bewustzijn in negen fasen wordt verdeeld: een ontwikkeling vanaf het begin naar de diepste stadia van meditatief bewustzijn, en van daaruit weer terug naar een lichtere en rijkere ervaring van het bijna elke dag leven. Dit model geldt voor alle vormen van meditatie: boeddhistisch,

taoïstisch of religieneutraal. In dit tweede deel ligt de nadruk op de meditatieve ervaring.

In het derde deel wordt beschreven hoe de nieuwe kwaliteiten die je door meditatie ontwikkelt geleidelijk aan geïntegreerd worden in het bijna elke dag leven, een proces dat zich grotendeels autonoom voltrekt.

Het boek is bedoeld voor iedereen die mediteert, wil gaan mediteren of lesgeeft in meditatie.

Frans van Heel bestudeert al zijn leven lang de oosterse disciplines op hun mogelijkheden om zich persoonlijk te ontwikkelen. Hij geeft al tientallen jaren les in meditatie, qigong, vechtkunst en in Tai Chi en schreef een boek over pencak silat. Zie ook de website www.yinyangharmony.nl.


Het boek de weg van meditatie van Frans van Heel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Frans van Heel boeken - De weg van meditatie
ISBN 9789088401558
PAGINA’S 220
VERSCHENEN 10-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Panta Rhei
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel