Franka van Vlokhoven - Jouw begaafde leerling

Passend Onderwijs vraagt van jou, als (aankomend) leerkracht of intern begeleider, dat je tegemoet komt aan alle onderwijsbehoeften binnen je groep of op je school.

Met Jouw begaafde leerling biedt Franka van Vlokhoven een goede basis voor het signaleren en begeleiden van (hoog)begaafde leerlingen. Zij legt uit hoe je een klimaat schept waarbinnen deze leerlingen zich verder kunnen ontwikkelen.

De kenmerken en eigenschappen van deze leerlingen komen uitgebreid aan bod, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Hoe laat je de begaafde leerling zien dat je hem of haar serieus neemt? Hoe bied je een veilige plek binnen je groep?

Franka geeft aan wat de voorwaarden zijn om compacten en verrijken tot een succes te maken. De executieve functies spelen daarbij een rol, maar ook de (on)mogelijkheden van de dagelijkse onderwijspraktijk.

Haar suggesties voor verrijking variëren van kleine ‘brainsnacks’ tot het vragen van een prestatie. De ‘taxonomie van Bloom’ werkt zij uit in 3 thema voorbeelden. De creatieve denkopdrachten en lessen filosofie zijn een verrijking voor alle kinderen binnen je groep.

Ook is er aandacht voor de hindernissen die (hoog)begaafde kinderen regelmatig tegenkomen. Denk daarbij aan perfectionisme en faalangst of onderpresteren. Wist je dat een begaafde leerling ook belemmerd kan worden door een leer- of gedragsstoornis? En wat zijn de voor- en nadelen van versnellen of een groep overslaan?

Voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong is er een eigen hoofdstuk waarin onder andere wordt uitgelegd hoe je rijke speel- en werkhoeken in je groep kunt inrichten.

Een helder verhaal over jouw begaafde leerling, op de praktijk gericht. Je kunt er direct mee aan de slag!


Het boek jouw begaafde leerling van Franka van Vlokhoven is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Franka van Vlokhoven boeken - Jouw begaafde leerling
ISBN 9789023256458
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 08-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Koninklijke Van Gorcum b.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,00
Bestel