Frank Rebel - Basisboek wijsgerige ethiek

Ethiek raakt ons in het bijna elke dag leven. Vaak staan we wel stil bij de vraag of we goed of slecht handelen, of juist of onjuist, maar weten we niet goed hoe we daarover na moeten denken. De wijsgerige ethiek is bij uitstek de discipline die zich buigt over het goede leven en de juiste handeling. Maar ook vragen als 'Wat is geluk?' en 'Wat is verantwoordelijkheid?' komen in deze discipline aan bod. Dat maakt ethiek een vorm van filosofie die het meest tot de verbeelding spreekt. Veel praktischer wordt de filosofie niet.

De wijsgerige ethiek kent een grote verscheidenheid. Elk hoofdstuk behandelt dan ook een specifieke stroming. Zo raakt de lezer bekend met de belangrijkste richtingen in de ethiek, zoals plichtethiek, deugdethiek en utilisme. Steeds staat ook één vooraanstaande eigentijdse filosoof centraal die representatief is voor de besproken richting.


Het boek basisboek wijsgerige ethiek van Frank Rebel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Frank Rebel boeken - Basisboek wijsgerige ethiek
ISBN 9789492538079
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 18-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER ISVW Uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Frank Rebel