Frank Rebel - Basisboek politieke filosofie

Wel ingrijpen in Libië, niet in Syrië. Wie of wat beslist over deze vraag? Welke speelruimte heeft de kerk binnen de staat? Wat zijn de rechten van het individu in de moderne maatschappij?

Zulke kwesties komen aan bod in de politieke filosofie. De kern ervan is dat elke maatschappij orde nodig heeft. De vraag naar de juiste orde is die naar de rechtvaardige maatschappij. Plato wilde het heft in handen van filosofen geven, daaropvolgende filosofen als Hobbes, Locke en Rousseau denken in termen van een contract dat burgers afsluiten.

Rechten en vrijheid betekenen bovendien niet noodzakelijkerwijs gelijkheid. Bij het organiseren van orde in de maatschappij is er onvermijdelijk sprake van macht. In het 'Basisboek politieke filosofie' leert de lezer wat de klassieke denkers als Aristoteles en Mill en moderne denkers als John Rawls en Ronald Dworkin over recht en macht, vrijheid en dwang zoal hebben gedacht.

Dit basisboek is samengesteld door Frank Rebel. Het bevat bijdragen van Ronald Tinnevelt, Marin Terpstra, Arend Soeteman, Hans Blokland, Pieter Pekelharing, Melvin Schut, Machiel Karskens en Gijs van Oenen.


Het boek basisboek politieke filosofie van Frank Rebel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Frank Rebel boeken - Basisboek politieke filosofie
ISBN 9789492538420
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 15-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER ISVW Uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,95
Bestel

Andere boeken van Frank Rebel

 • Frank Rebel - Basisboek filosofische antropologie
  Frank Rebel - Basisboek filosofische antropologie

  Rechtop lopen heeft zo zijn voordelen: we kunnen beter voor ons kijken en we houden onze handen vrij om, indien nodig, hulpmiddelen zoals een wandelstok te gebruiken. Maar de mens heeft ook eigenschappen die niet onverdeeld gunstig zijn. Anders dan de meeste dieren gaat de mens…

  Lees meer...
  20,95
 • Frank Rebel - Basisboek wijsgerige ethiek
  Frank Rebel - Basisboek wijsgerige ethiek

  Ethiek raakt ons in het dagelijks leven. Vaak staan we wel stil bij de vraag of we goed of slecht handelen, of juist of onjuist, maar weten we niet goed hoe we daarover na moeten denken. De wijsgerige ethiek is bij uitstek de discipline die zich buigt over het goede leven en de…

  Lees meer...
  20,95
 • Frank Rebel - Basisboek westerse filosofie
  Frank Rebel - Basisboek westerse filosofie

  Wie waren de presocraten eigenlijk? Wat zijn de belangrijkste inzichten van Friedrich Nietzsche? Basisboek westerse filosofi e geeft antwoord op deze en andere vragen. In dit inleidende boek staan elf belangrijke denkers uit de westerse filosofie centraal. Zij worden voorgesteld…

  Lees meer...
  18,00