Frank G Bosman - Spelen met God

Kleine theologie van videogames


Frank G. Bosman

Spelen met God. Kleine theologie van videogames

Games en religie zijn niet bepaald elkaars vanzelfsprekende vrienden. In veel games vliegen geweld, seks, drugs, alcohol en vloeken je om de oren. Omgekeerd wordt religie in games vaak beschreven in termen van waanzin, onderdrukking en fantasie. Gelovigen en kerkmensen schuwen games daarom als de pest.

Frank G. Bosman denkt daar radicaal anders over. Als ervaren gamer (sinds zijn 8e) en cultuurtheoloog (sinds zijn 30e) graaft hij zich een weg door first person shooters en role playing games op zoek naar de verborgen God van de christelijke traditie. Hij pelt games als Assassin's Creed en Wolfenstein laag voor laag af om mensen aan het denken te zetten. Niemand speelde ooit zó games.

Dit boek brengt voor het eerst in Nederland beide werelden samen: kerk en games. Of je nu ook een ervaren gamer bent, of dat je net begint, of je nu een bezorgde ouder bent of een nieuwsgierige jongeling: het boek biedt voor ieder wat wils.

Dr. Frank G. Bosman (1978) is een rooms-katholiek cultuurtheoloog, bekend om zijn spraakmakende mening over cultuur, theologie en geloof. 'Spelen met God' is de vierde 'kleine theologie' die Bosman uitbrengt, na 'God houdt van een geintje' (over humor), 'God houdt van seks' (over erotiek) en 'God heeft ook een fiets '(over wielrennen)


Het boek spelen met god van Frank G Bosman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Frank G Bosman boeken - Spelen met God
ISBN 9789089722485
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 26-07-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Abdij Van Berne, Uitgeverij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,90
Bestel

Andere boeken van Frank G Bosman