Franck Ploum - Onze vader

Wat zeg je?


Franck Ploum

Onze Vader - wat zeg je?

Reisleider bij een oergebed

In twee van de vier evangelieverhalen over Jezus

Messias is een gebed opgenomen dat in onze traditie het 'Onze Vader' is gaan heten. We mogen het met recht het oergebed van de christelijke traditie noemen. Het zit in onze genen. Wanneer onze eigen woorden op zijn, wanneer het water ons aan de lippen staat, grijpen we er (vaak) gedachteloos op terug. Op het sterfbed van mensen die geen woord meer spreken beginnen op ontroerende wijze lippen te bewegen wanneer omstanders het gebed hardop bidden.

Maar wat zeggen en bidden we eigenlijk? Wat betekenen grote woorden als Vader, Hemel, Brood, Koninkrijk, Schuld? Welke betekenis komt aan het licht wanneer we alle stof eraf halen en ze vrij maken van dogmatiek?

Een boek, geschikt voor zowel persoonlijke overweging als voor vieringen in kleine of grote kring.

Franck Ploum (1968) is theoloog en als inspirator en als directeur verbonden aan de Ekklesia Breda en Stichting Zinsverband. Vanuit zijn eigen Bureau Mamre is hij werkzaam voor diverse projecten en geeft hij liturgische teksten uit. Hij is een veelgevraagd gastvoorganger en inleider voor bezinningsdagen en retraites.


Het boek onze vader van Franck Ploum is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Franck Ploum boeken - Onze vader
ISBN 9789089721655
PAGINA’S 128
VERSCHENEN 15-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Berne Media
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,90
Bestel

Andere boeken van Franck Ploum

 • Franck Ploum - De stilte vieren
  Franck Ploum - De stilte vieren

  Franck PloumDe stilte vierenVormen voor spiritualiteit in kleine kringGroepen die regelmatig samenkomen om te vieren worden kleiner. Dat geldt voor parochies, gemeenten, religieuze gemeenschappen, ekklesiagroepen en communiteiten die incidenteel of met regelmaat samenkomen om…

  Lees meer...
  14,90
 • Franck Ploum - Onze vader
  Franck Ploum - Onze vader

  Franck Ploum Onze Vader - wat zeg je? Reisleider bij een oergebed In twee van de vier evangelieverhalen over Jezus Messias is een gebed opgenomen dat in onze traditie het 'Onze Vader' is gaan heten. We mogen het met recht het oergebed van de christelijke traditie noemen. Het…

  Lees meer...
    7,99