Folkert Kuiken, Josine Burgers - Dichter bij de taal

Met Dichter bij de taal werkt u aan de hand van klassieke en moderne gedichten en liedjes op speelse wijze aan de taalvaardigheid van uw cursisten.

Woorden en grammaticale structuren uit een nieuwe taal blijven goed hangen als ze in een authentieke en aantrekkelijke context aangeboden worden. In Dichter bij de taal fungeren hedendaagse (muzikale) werken als Brabant en klassiekers als Als de liefde niet bestond als bron voor oefeningen op het gebied van spreken, schrijven, lezen, luisteren, woordenschat, grammatica en de Nederlandse cultuur.

In dit boek vindt u twintig kant-en-klare lessen die ontwikkeld zijn door masterstudenten van de opleiding Nederlands als tweede taal en meertaligheid aan de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van Folkert Kuiken. In elke les staat weer een ander Nederlands gedicht of lied centraal, waaraan steeds een grammaticaal verschijnsel en een cultureel thema verbonden is. Met behulp van de oefeningen op de bijbehorende werkbladen kunt u op een afwisselende en verfrissende manier werken aan het Nederlands van uw cursisten.


Het boek dichter bij de taal van Folkert Kuiken, Josine Burgers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Folkert Kuiken, Josine Burgers boeken - Dichter bij de taal
ISBN 9789024421879
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 20-07-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,50
Bestel

Andere boeken van Folkert Kuiken, Josine Burgers