Fokko Bosker - Wandelknooppuntenreeks Wandelgids Koningspad XL

Het stroomdal van het Koningsdiep is een van de mooist bewaarde en karakteristieke beekdalen van Noord-Nederland. Het huidige beekje was ooit een machtige rivier die als Boorne vanaf het beginpunt bij Allardsoog door Friesland stroomde en uitmondde in de vroegere Middelzee bij Raerd. Aldeboarn dankt haar ontstaan als handelsplaats aan haar gunstige ligging aan het water op een snijpunt met

de belangrijkste landweg tussen Leeuwarden en Steenwijk. Bonifatius zou op de oever de heidense Friezen hebben bekeerd en in de slag bij de Boorne verloor Friesland haar zelfstandigheid. Een rivier

met karakter, maar ook vol van landschappelijke schoonheid en natuurgebieden om de vingers bij af te likken.

Koningspad XL is een uitgebreide routebeschrijving vol van opmerkelijke verhalen en anekdotes opgetekend door landschapsjournalist en voetreiziger Fokko Bosker. Het eerder beschreven Koningspad aan weerszijden van de bovenloop van het Koningsdiep de Boorne is uitgebreid met zes etappes tot aan de aloude monding bij Raerd in de Middelzee. Het pad en de verhalen verbinden nu ook plaatsen als Heerenveen, Aldeboarn, Akkrum en Raerd met de blauwe ader. Een tocht dwars door het Lage Midden, het veenweidegebied van Friesland.

Koningspad XL is deel 3 in de Wandelknooppuntenreeks van landloper Bosker en voert de lezer door een rijk en gevarieerde landschap van heidevelden, bossen, landgoederen, veenweiden, boerennederzettingen en uitgestrekte moerassen in de natte delta van Friesland.


Het boek wandelknooppuntenreeks wandelgids koningspad xl van Fokko Bosker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Fokko Bosker boeken - Wandelknooppuntenreeks Wandelgids Koningspad XL
ISBN 9789460224546
VERSCHENEN 21-07-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER LM Publishers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel

Andere boeken van Fokko Bosker