Flip van Doorn, Jolanda Denekamp - LAW-gids streekpad Elfstedenpad

De wandeltocht der wandeltochten Streekpad 19, 283 km


Het Elfstedenpad

Gebruikmakend van voormalige jaagpaden en kerkenpaden, van eeuwenoude grasdijken, van veel betreden handelswegen en soms noodgedwongen van passages over kaarsrechte stroken asfalt, zijn routemakers Johan Vellinga en Broer Adema erin geslaagd de Friese steden op een voor wandelaars zo aantrekkelijk mogelijke manier aan elkaar te rijgen. Het Elfstedenwandelpad is met 283 kilometer een stuk langer dan de andere Elfstedentochten.

Daar is een goede reden voor. Volgen schaatsers en ook wandelsporters over het algemeen de kortste weg, deze wandelroute zoekt de mooiste paden uit. Meer nog dan om de steden, gaat het om het tussenliggende land en om de paden die de steden verbinden. De schoonheid van de Greidhoeke en het Merengebied staat buiten kijf, maar Friesland is meer dan weiland en water. Het Elfstedenpad maakt een royale slag door de heuvels en bossen van het Gaasterland. Voorbij Dokkum doorkruist het de typische houtwallen in het coulissenlandschap van de Fryske Wâlden. Kortom met het Elfstedenpad is een prachtig stukje Friesland ontsloten, niet alleen voor schaatsers, fietsers en watersporters, maar nu ook voor wandelaars


Het boek law-gids streekpad elfstedenpad van Flip van Doorn, Jolanda Denekamp is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,70 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Flip van Doorn, Jolanda Denekamp boeken - LAW-gids streekpad Elfstedenpad
ISBN 9789492641014
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 18-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Stichting Wandelnet
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,70
Bestel

Andere boeken van Flip van Doorn, Jolanda Denekamp