Fernand van Neste s.J. - Ik ben met u, tot het einde der tijden

Overwegingen bij het heilsmysterie


Mensen die gelovig zijn, en hun geloof in gemeenschap beleven en in praktijk brengen, zijn beduidend 'gelukkiger' dan zij die niet geloven, twijfelen of onverschillig zijn. Gelovigen hebben immers een houvast, ze zijn ingeschakeld in een gemeenschap, zij beschikken over een zingevingskader om met lijden en dood om te gaan. Wellicht de belangrijkste reden waarom overtuigde christenen zich fundamenteel gelukkig voelen, ligt in het besef dat zij zich 'vergezeld' weten in het leven door Iemand, namelijk de Verrezen Heer. Zij weten zich gedragen door Hem. Hij bemint hen en laat hen niet in de steek. "Ik ben met u, tot het einde der tijden".

Het heilsmysterie is een belangrijk onderwerp in de joodschristelijke godsdienst. Het ware geluk waar de mens naar verlangt en steeds naar op zoek gaat: wat houdt het in, waar vinden we het, wat is het geheim ervan en welke rol speelt God bij dit alles? Dit boek bundelt een reeks homilies als inspiratiebron voor zoekende gelovigen, bezinningsgroepen en mensen die zorg en onderwijs willen verstrekken vanuit een liefdevolle, christelijk geïnspireerde grondhouding.

Over de schrijver

Fernand Van Neste s.J. is emeritus hoogleraar van de faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen. Naast tal van publicaties over recht, publiceerde hij ook over thema's in het grensgebied tussen recht, bio-ethiek en rechtsethiek.


Het boek ik ben met u, tot het einde der tijden van Fernand van Neste s.J. is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 30,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Fernand van Neste s.J. boeken - Ik ben met u, tot het einde der tijden
ISBN 9789044133356
PAGINA’S 316
VERSCHENEN 02-12-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
30,00
Bestel