Fernand Van Neste, Marc Keuleneer - Geloven in Jezus Christus: waarom niet?

Een zinvol leven met toekomst!


Het toenemende geweld, de labiele financiële, economische en politieke toestand en de recente immigratiestromen in onze westerse maatschappij leiden bij vele tijdgenoten tot vertwijfeling en angst voor de toekomst. In plaats van een leven vanuit angst, wanhoop en valse zekerheden nodigt Christus ook vandaag elke mens uit om samen met Hem de weg van geloof, liefde en hoop te bewandelen. Een leven op basis van deze 3 goddelijke deugden is een zinvol en gelukkig leven met toekomst. Daarvoor staat Jezus Christus zelf garant.

Dit boek wil de lezer Jezus Christus beter leren kennen en het geloof in Hem laten groeien om steeds meer volgens de Geest van Jezus Christus te kunnen leven. Met het oog op een vruchtbare dialoog tussen alle mensen van goede wil reiken de teksten facetten van een christelijke spiritualiteit aan, die mensen kunnen verbinden veeleer dan hen te scheiden.

Het boek is gebaseerd op twee essays van Fernand Van Neste s.J: 'Over hoop. Hoe ver reikt de hoop die het evangelie ons brengt?' (Kerk en Wereld, 2009) en 'Geloven in Jezus Christus, hoe kom je ertoe? Wat heb je eraan' (Halewijn, 2011). Redacteur Marc Keuleneer heeft uit deze publicaties de essentiële grondgedachten tot een nieuw geheel verwerkt.

Uit de inhoud:

Over de auteurs

Fernand Van Neste s.J. is emeritus hoogleraar aan de Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen. Hij is schrijver van juridische publicaties en van tal van artikels over thema's in het grensgebied tussen recht, bio-ethiek en medische ethiek. Tot 2012 was hij ook lid van de Controle- en Evaluatiecommissie Euthanasie.

Marc Keuleneer studeerde rechten en kerkelijk recht aan de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven. Hij was docent recht en godsdienst aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen en wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen. Sinds 2005 is hij algemeen directeur van Vormingscentrum Guislain - Broeders van Liefde in Gent.


Het boek geloven in jezus christus: waarom niet? van Fernand Van Neste, Marc Keuleneer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Fernand Van Neste, Marc Keuleneer boeken - Geloven in Jezus Christus: waarom niet?
ISBN 9789044134896
PAGINA’S 164
VERSCHENEN 15-03-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant - Uitgevers n.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,00
Bestel