Femke Alsemgeest - Doorbreek de stilte

Leer beter luisteren met de TraumaMist-methode


Wie werkt in de gezondheidszorg of het onderwijs herkent het direct: zwijggedrag.

Om verschillende redenen willen of kunnen sommige mensen niet spreken over onderwerpen die hun leven hebben ontwricht. Deze mensen vinden geen passende woorden voor hun gevoel, angstig om overmand te worden door emoties. Ze hebben vaak schaamtegevoelens of zijn angstig voor onbegrip. En hierdoor houden ze hun zwijggedrag in stand. Niet zelden wordt dit zwijgen opgelegd door iemand uit de relationele of familiaire kring.

Zwijggedrag ontneemt een verhaal niet alleen het geluid, het vergroot ook de impact van het trauma bij de zwijger. Jongeren raken uit beeld en geïsoleerd en iemand die getraumatiseerd is krijgt het stempel 'therapieresistent' als de evidence-based behandelingen geen effect hebben.

In dit boek beschrijft Femke Alsemgeest de door haar ontwikkelde methode TraumaMist. Het is een verzameling van interventies en eyeopeners die kunnen bijdragen aan het doorbreken van de stilte zodat een reguliere behandeling of begeleiding tòch kunnen helpen.


Het boek doorbreek de stilte van Femke Alsemgeest is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Femke Alsemgeest boeken - Doorbreek de stilte
ISBN 9789065238511
PAGINA’S 82
VERSCHENEN 02-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Brug, Uitgeverij Van
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,95
Bestel